Waarom een mobiele website speciaal voor smartphone en tablet?

Waar voorheen iedereen een website bezocht vanaf een pc of laptop, stijgt het aantal bezoekers van een website met een smartphone of tablet erg snel. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om een website te hebben die hiervoor geschikt is en een optimale gebruikerservaring levert. Dit zonder bijvoorbeeld onnodig veel inzoomen, scrollen of per ongeluk op de verkeerde button toetsen omdat de knoppen te dicht bij elkaar staan.

Wanneer heb ik een mobiele website nodig?

De huidige ontwikkelingen zullen naar onze mening een “mobile” website steeds belangrijker maken. Als u op dit moment al een website heeft kunt u, bijvoorbeeld door Google Analytics te installeren, bijhouden hoeveel bezoekers van uw website een smartphone of een tablet heeft. Aan de hand van de gegevens kunt u opmaken of u direct een mobiele website nodig heeft of dat dit nog uitgesteld kan worden.

Waarom niet 1 website geschikt voor PC, laptop, smartphone en tablet?

Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Dit kan bij een compleet nieuwe website of in sommige gevallen ook bij het updaten van uw bestaande website. Wij maken in dit geval dan gebruik van Responsive design. Wat inhoud dat de website zich aanpast aan de schermgrootte van de device waarmee de website wordt bezocht.